Malmö, Göteborg, nya regnskor.

Några födelsedagskalas, en inflyttningsfest å lite annat smått å gott har hänt...

Förra hekgen var det dags för hemresa, kalas för Melwin och kalas för Fia, övernattning hos Andolf och Tilda och söndagsmiddag med familjen, så kan den helgen sammanfattas, MYCKET TREVLIGT!

I veckan har jag, faktiskt fått jobba en hel del, och jag hoppas verkligen att det kommer att fortsätta så, massor av jobb vill jag ha! En spexträff å en revykväll har oxå hunnits med.

I lördags bar det av till Göteborg. Målet var Frida och Pontus inflyttningsfest. Kom upp i lör-eftermiddags å hittade till vandrarhemmet med lite tur, lite känsla och knappt någon karta... Sen ner på stan ett tag och strosade lite, "hem" och göra sig snygg lite snabbt och iväg på partaj. Mycket trevlig fest med massa prat och lite sing-star!
Sen blev det lite dans på trädgår´n å efter det "hem" och däcka =)
Söndagen spenderades mestadels i nordstan å lite handlande blev det, inga regnstövlar utan regnskor! *wehoo* lite fiffiga och piffiga tyckte jag... sen hemfärd.

Jag får nog nytta av mina fiffiga regnskor redan idag, idag  é det inskolning på Örjanbergs hemtjänst, vilket é en utehemtjänstgrupp. Ska bli jättekul att få se något nytt å se om jag klarar mig själv. Idag, i morron å på onsdag å sen får vi se hur det går...


1 år, now Im one of theme...

jaha, ett år har passerat sen pappa, mamma å syster kom upp med flyttlasset hit till Halmstad, trots den starka blåsten...
vad har hänt under detta året, jo;
* flyttat till min första egna lägenhet
* flyttat från min första egna lägenhet
* blivit sambo
* jobbat/jobbar
* påbörjat utbildning
* avslutat (hoppat av) utbildning
* fått en massa underbara vänner!!!
ja, mycket har hänt under året å jag tänker inte bli sentimental men det jag kan säga é att ett år går jä*ligt fort!

jaha, så var men en av dom, tjejerna som tränar i svarta byxor å linne! jag som varit sån motsträvare, väldigt mycket oxå dessutom! men om man kommit till det faktum att det faktikst é ganska skönt att träna i sånna kläder då, é det oki då? dock vill jag poängtera att mina linnen sitter inte tajt och det kan jag svära på till 110% att jag aldrig kommer ha ngt när jag tränar! =)

första delen på hemtentan avklarad, skönt! bara andra delen kvar, vilket också innebär att läsa en bok, OJ!

styrketräning i torsdags (första gången på två månader), box med Anders i sön å aerobic med Sara idag... ja, jag har haft svårt att röra mig sen i torsdags å det lär ju fortsätta några dagar till... men boxen var himla rolig, hoppas vi kommer fortsätta med det, skönt att få slåss å sprkas lite... =)

nähä, läggdags för fröken Olofsson...

lättnad, förtvivlan, lyckan...

idag var dagen med stort D, idag var dagen då jag skulle fixa till min vår... lyckades jag? nja, jag en en bra bit på väg iaf =)
böjade med att träffa studievägledare på högskolan först, vet inte om det var till så stor hjälp mer än att jag officielt nu har studieuppehåll från lärarprogrammet... sen hem å ringa komvux då min plan var att läsa ngn omvårdnandskurs, men svarar någon peron på komvux? NEJ! jag börjar få lite panik eftersom terminen börjar på måndag!
jaja, efter lite deppande här hemma så ringer telefonen, komvux i andra ändan... dom skickar mig till deras vägledningscentrum i stan så jag åker ner bums! in, pratar med ännu en studievägledare som ger lite mer tydliga besked än i morse, TACK för det!
så det som anatgligen (beroende på startdatum) kommer hända i vår är; två stycken omvårdnandskurser på 100 resp 200 gy-poäng å samtidigt jobba så mycket så möjligt på servicehuset! å jag längtar faktiskt redan till den medicinska grundkursen börjar =)
ja, så mycket har jag tagit tag i mitt liv i dag...

ikväll har jag faktikst varit å styrketränat, händer ju inte varje dag precis. men då Lina har lärt sig dyka idag å i och med det inte kunde följa med på Body combat blev det så idag... så jag lär ju inte kunna gå i morron... =)

vad mycket lättare det är att skriva blogg än hemtenta! hade jag skrivit samma antal ord på hemtentan som här hade jag snart varit färdig! men é det ngn som inte behöver stressa é det jag... ska intev ara inne förrän nästa fredag , me kom på precis att där i mellan ska läsas en bok... OJ DÅ! blir hemtenta för hela slanten i morron!!!

överraskningar é bra!

igår kom Anders hem å det skulle han ju inte gjort egentligen.... han bjöd på en liten överraskning helt enkelt å det blev jag glad för! =)

dagen har spenderats med (en del) av mina favoriter. morgon/förmiddag/lunch/del av eftermiddag tillsammans med Anders. tog oss igenom Eurostop, Lild och Clas Ohlsson utan ett enda våffeljärn men dick med en tjusig klänning och en poteniel vinterkappa till mig...

sen skjutsades jag till Sara där hon, Li och Lina väntade. där stundandes några timmars diskussion å lite fika... har faktikskt börjat skriva på hemtentan. men ni kan vara lugna, lär ta lång tid till nästa gång jag sitter med den *haha*

imorron bär det av till studievägledaren å det ska bli riktigt spännande och se vad för möjligheter jag har inför våren, antagligen inte så många men ska bli skönt att komma ett steg på vägen för utbildningsbyte =)

nähä, nu väntar "farväl falkenberg" å film-kväll med min...


image9

vad tycks? köpa, eller icke köpa? det é frågan?...

glad, ledsen, bita ihopa!

blev kanonglad när jag var på kören idag... pratade med två st sjuksköterskestuderande och konstaterade att inte dom stack på varandra under utbildningen! YES, UNDERBART, mina farhågor é borta!!!
men, sen frågade jag min kära Anna å dom stack tydligen varandra i Karlskrona å det blev jag ledsen igen...
men sen tänker jag så här; ska jag nu bli sjuksköterska é det väl inte mer än rätt att jag vet vad mina patienter går igenom... men hur kul é det! jaja, det é bara att bita ihop för mig helt enkelt... kan ju inte välja stad att plugga i beroende om dom sticker varandra under utbildningen eller inte!!! får se hur det går med det helt enkelt! jag kommer ju förhoppningsvis överleva vilket som, mer eller mindre skärrad!
 ska till sudievägledare  på torsdag så vi får se om vi kommer på något fiffigt för min framtid! =)

första "sticket"...

helgen har bara passerat fort genom bokläsning, iofs kommer jag inte ihåg vad det stått i böckerna men det märker jag idag å i morron när det é dags för diskussionerna =)

igår kväll var det dags för lite jobb på servicehuset å där trivs jag. jag fick tom testa om man kan bota sin nålfobi lite, jag stack Camilla, iofs bara i fingret men bättre det än inget. så jag ska gå å prata med chefen nu så jag hoppas kunna få insulindelegation...

jaha, idag så é det dags att gå å boka ett möte meden psyokpnsulent, det blir nog till att hoppa av lärarprogrammet å fixa sig in till sjuksköterska på något sätt, hur? ja, det får tiden utvisa... där jag vill in é det inte som lägsta intagningspoängen så jag får fixa det på ngt sätt, förhoppningsvis har psyon ngt fiffigt svar på mina funderingar...
nähä, nu måste jag sätta igång med min förmiddag så jag får ngt av det jag planerat gjort...

jag é tacksam för min omgivning!


testing testing!



jag som inte é så teknisk skulle bara testa hur det ser ut med miniatyrstorlek... så jag tänkte visa ett foto på vår eller Anders å Sebbes fågel Jacko, men dock é jag stolt plastmamma ;)

gräsänka, lycklig å beslutsångest!

image7


LYCKA!


vill bara förtydliga att jag inte é lycklig för att vara gräsänka ;)


jaha, gräsänka é jag nu i drygt en vecka, men tur e´nog det. hade inte haft tid att vara så social ändå... igår läste jag ut en bok å idag på förmiddagen böjade jag på nästa - läste ut den å i morron kommer nästa. å tro inte att det é skönlitterära roliga böcker, nädå, pluggböcker som min syster så fint kallade det... iofs var dagens bok ganska intressant, men den hinner inte ritkigt vara det på riktigt, tyvärr! menmen, snart ska vi nog ha fixat denna hemtenat oxå, men först lite diskussioner på mån, tis, men skönt ska bli det!


idag har Sara äntligen fått sin fördelsedagspresent! så vi bestämmde att det var tvunget att göras en gång om året så det var garanterat att vi träffades, fat (om) vi flyttar! vi var å gick en runda i stan först å sen blev det fika på regnbågens café, det é verkligen ett smultronställe här i Halmstad, billigt å gott! GÅ DIT! ett tips!

men jag é nog tjejen med stort B, för beslutsångest, stod nog säkert en kvart för att bestämma vilka kakor jag skulle ha... då får jag lite perspektiv å fattar varför det inte é så lätt att bestämma utbildning för mig *haha*

ja, om jag ska tjata lite om det till så é det skönt att ha någon som har det som jag... men jag å Karin har bestämmt nu att vi ska starta vår egen klinik, sne om det blir två barnmorskor, en läkare/ssk, eller en flygledare eller psykolog eller lärare som ska jobba där blir ett senare problem =)


nähä, nu ska jag kanske pyssla lite, köpte nua papper idag på stan å det var ganska längesedan jag gjorde några kort, ska bli kul... sen ska jag nog kolla "på spåret" från igår... så jag lär mig lite geografi...


jag hoppas att det går bra för min söta vän ikväll på hennes dejt! men varför skulle det inte göra det, hon som é så sät å snall, alla vill väl ha henne... om inte annat så som inredning! *haha*       tänker på dig!, å håller tummarna!!!


RSS 2.0