2 av 4 klarade...

Vårdseminarium igår, klarade det. Så nu är det "bara" slutsamtal och läkemedelsberäkning kvar sen är denna kursen klar... Gått halva terminen snart, sjukt vad tiden går!

Hjälpte SyStErYsTeR att flytta litegrann igår, inte alltför jobbigt. Mysig kväll i superfint hus!!! GRATTIS SYSTER!!!

Idag blir det umgås med Agassi, alldeles för längesedan, ska bli värligt skoj.
Ikväll blir det minnesgudtjänst för mormor och alla andra ljus som har släckts detta år. Sen kalas hos kusin som fyller 20 år i dag! Grattis på födelsedagen Sofie! Vi ses ikväll =)


Nu kör vi!

OSCE-examination igår vilket jag klarade med beröm godkänt! (måste ju skryta ngnstans...) Var en bra examination tycker jag. Momenten vi skulle göra praktikst var; blodprov (venöst och kapillärt), katetersättning, sätta PVK, ge infusion och ge injektioner. Man är en grupp om sex personer, sen lottas det ut vilket moment man ska göra samt att man ska observera dom andra. Jag var först ut på vår docka, jag tog blodprov. Var lite nervös men inte väldigt mycket. Min filosofi vid tentor å sånt är att kan jag inte det vill jag inte göra det på patienter heller. Man måste känna sig trygg, både som sjuksköterska och patient.

Imorgon är det vårdseminaruim, får se hur det går. Skulle precis vara duktig elev och skriva ut alla journaler men skrivaren vill inte som jag vill.

På tisdag är det slutsamtal, få se vad domen blir utav dessa tio veckor. Tiden går så fort!

Nästa fredag är det läkemendelsberäkningstenta, längtar inte särskilt mycket till den. Måste ha 100% rätt, vilket jag kan förstå. Men jag tror inte jag pallar trycket första gången...

Ibland tänker jag att varje människa har fått ett ljus tilldelat sig. Vissa fick bara ett värmeljus medan andra fick ett stort som brinner längre... Låt ljusen brinna till personen själv vill blåsa ut det.

(p.s Sofi; vi har inte förlovat oss =) d.s)




Söndag 091025

Praktik i dag, trivs bra. Tänker tillbaka på dagen och ryser lite, vissa fastnar...

Igår var det kalas för bror å svägerska, tusen tack för mysig kväll! Alltid lika mysigt att vara hos er...






Lilla loppan och jag, man kan inte bli annat än glad! Jag förstår att man har energi som förälder, särskilt om man har en som lilla loppan =)


Sovasovasova sängsängsäng???

Del 2

Varsågod och njut! Om möjligt, bättre än del 1.

http://svtplay.se/v/1734906/robins/robins_hollywoodfruar_del_2?sb,k102964,1,f,-1


Nu gäller uppfräschning av mig sen är det praktik som gäller. Tack Hella, Niklas och Esther för att jag får låna er soffa inatt...

Bröd i ugn

Testar att baka Janeth/Agnetas bröd, nu står det i ugn och jag väntar nyfiket. Ska diska under tiden och sen är det Bonde ikväll, mys!

Varit en runda i skolan idag, kändes inte allt för lönt men men visat min nuna där iaf. Fått timanställning förhoppningsvis =)

Nu bor vi i stuga ett tag...

Hemflyttade...

Då var vi färdigflyttade för denna månaden, men den 16 nov kör vi igen. Nu blir det en mellanladning på Ekbacken/Hallagården för att sedan flytta vidare till Lund. Tusen tack till alla som hjälpt till med flytten hem!



För er som undrar så stavas sjukdomsyttring antingen symtom eller symptom... =)

Symtom kommer smygande...

Jaha, då var det dags för mig att få mina "vaccinsymton". Var ju ganska väntat måste jag säga, kommer inte alls som en överraskning men hoppet är ju det sista som överger en =) Hade det varit en vanlig dag hade jag bäddat ner mig i soffan med täcke och fjärrisen väldigt nära mig men istället står jag istället och rengör ugn och allt vad som kommer till då. Ikväll åker vi...

Fixat och fixar!

Vaccin fixat, igår tog jag sprutan och jag väntar fortfarande på feber och frossa. Är lite öm i armen men det är det enda än så länge...

Nu ska det flyttstädas och packas hela dagen, *wehoo*

Svenska Hollywoodfruar...

Tack SyStErYsTeR för detta klipp! Helt underbart, jag skrattade riktigt!

http://tvbloggen.tvplaneten.se/2009/10/12/genial-parodi-pa-anna-anka/



Vad händer annars i Bjärred? Var ute å sprang en runda för första gången den 31 augusti, var skönt men jag vill tycka det é skönare!, men lite stolt dock =)
Annars fortsätter praktiken sin gilla gång å en omv.-journal ska granskas, gillar inte det riktigt, men é det det som krävs för att bli SSK så visst, det kan vara värt det. Jag har valt så rätt nu, jag é så glad att jag bytte utbildning, har sagt det många gånger men tack Anna för att du fick mig att tänka sjuksköterska och tack mig själv för att jag vågade byta utbildning ;)

I helgen går flyttlasset, ska bli skönt men ändå tråkigt...

Du ska det duschas en varm dusch å sen ikväll é det Bonde!!! Kvällen é räddad!

Beslut måste tas!

Jaha, ska man ta svininfluensavaccinet eller inte?!?!?!?!?! Idag eller på torsdag är det vaccinationsdags. Vad gör man? BESLUTSÅNGEST!!!

Uppdateringar...

Ett tag sedan jag bloggade och vet inte vad jag ska skylla på, tidsbrist låter så tråkigt så jag skyller på att jag inte haft någon inspiration...

Förra helgen spenderades med kompisar i en stuga i anderstorp, var hur mysigt som helst, tack Sebbe för vi fick vara i stugan! (bilder kommer...)

I veckan har det varit praktik, min första på hospice. Är faktikst inte så jobbigt som jag trodde men det kan vara för att pat. just nu är ganska självgående och pigga. Jag förstår att det kommer komma jobbigare dagar och stunder, är helt inställd på det. Men jag kan inte förneka att någonstans har det etsat sig fast att jag skulle kunna jobba inom onkologi när jag blir färdig. Men i nästa sekund tänker jag att nästa praktikplats säkrt är lika intressant... En sak är säker; en del personer följer med en på bussen hem...

Igår hälsade jag på mina söta syskonbarn. Mest chockad och glad blev jag att Viva självmant gick till mig å sen lekte vi i flera timmar, jag fick tom trösta henne, helt otroligt! En stolt faster svävade på moln hela dagen igår efter detta! =)

Idag är det lite skolarbete som gäller samt flyttpackning. Nästa helg går flyttlasset till Ekbacken/Hallagården där vi kommer bo i en månad sen flyttar vi vidare ner till Lund. Ska bli skönt att komma in i stan igen och kunna cykla när man ska någonstans!

Bildkavallkad från stugan;



Johnny och jag första kvällen, så jä*la kallt!




Fint väder hade vi, en dag iaf =)




Goa stunder i solen.




En glad Anders med godispåse i hand...




Den här bilden ska egentligen raderas med jag bjuder på den. Inget rinnande vatten i stugan så tvätta sig fick man göra i sjön. Killarna var lite modigare än mig å doppade sig. Jag gick ut till knäna sen sa jag stopp. Tvättade håret med öskar och resten av kroppen inne på toa, som sagt ingen rinnade vatten = ingen varmt vatten. Men fräcsh(are) blev man...




Snillen spekulerar eller bara "syskonkärlek".




Kändes som dagisverksamhet. "Kom alla barn så ska vi pyssla". I själva verket handlade om att göra varma mackor på löpande band.




Söta Esther var också med och är det någon som gillar att pussas så är det hon.




Bilden är väldigt suddig men det är jag och Anders som har somnat. Tycker det är en fin bild. Älskar dig Anders!

Blev ett långt inlägg med massa bilder. Så blir ddet när man inte bloggar så ofta...


RSS 2.0