100427

Inte många dagar kvar på praktiken för denna gången. Fem veckor är ju ingenting! Men det har varit fem roliga veckor, mycket trevligt folk på "min" vårdcentral...
Idag har jag fått ge mina första intramuskulära injektioner. Måste få lite mer snärt i fingrarna, är alldeles för feg. Ska ju för sjutton kasta pil in i en patients skinka ;)... Men jag kommer garanterat bli mer säker på det ju mer jag gör det, så är det ju med de mesta och dom flesta av oss.

Idag har jag varit ute och sprungit en runda. Vilken hjälp man får om man är två som springer tillsammans, går inte att beskriva. Inte alls lika kul å springa själv! Kan bara tacka Ebba och Anders som varit med mig dom flesta andra gångerna.

I helgen har Göran varit på besök och hjälpt oss att tapetsera hallväggen. Jag var i väg och jobbade och han och Anders fixade här hemma. Lite extreme-home-makover-känsla när jag klev innanför dörren i lördags eftermiddag =)
Sen bar det av till SyStErYsTeR för mysig pysselkväll. Lyckades åstakomma fyra kort den kvällen. Fler än vad jag gjort på ett år ungefär... Tack för god mat och trevligt sällskap!


Korten:










Så här ser vår hall ut nu...




Nu ska det hittas en artikel till seminaret på torsdag...

Snart färdiga...

Snart ska vi vara färdiga med renoveringen av vår lägenhet. Anders var duktig och fixade i hallen i går kväll och på lördags kommer Göran och ska hjälpa oss att tapetsera. Förhoppningsvis har vi hunnit måla de andra väggarna till dess.
I går kväll var det annars en liten fixarkväll igen. Jag pysslade med disk och tvätt och Anders jobbade som sagt med hallen.
Idag kommer Anna och lilla Klara hit. Fram till dess ska jag skriva på mitt arbete sen får det kanske bli att sitta på skolan i eftermiddag. Iaf måste jag dit och lämna in lappen för valbara kurser. Jag fattar inte att jag är på mitt andra år på sjuksköterskeutbildningen. Innan den första praktiken tänkte jag att oj vad mycket praktik vi kommer ha och jag kommer lära mig så mycket. Javisst lär jag mig mycket men de där praktikperioderna börjar ta slut och snart förväntas jag kunna en massa som jag känner att jag inte kan. Ska bli intressant att se hur det går på den långa praktiken i termin fem, det blir nog en litet eldprov kan jag tänka mig. Men innan dess väntar lite till i skolan och sen en lång sommar. Sista sommarlovet! (förhoppningsvis...)




Helgen v.15

Fredag; Lite skolarbete här hemma, lunch med ex-sambon Karin på stan och sen after work i Malmö. En mysig dag, helt lagom med allt. Oki, lite lite skolarbete kanske... hm?

Lördag; Blev till en fixa-och-dona-dag här hemma. Allt från att dra ner tapet till att baka kaka. Där i mellan hanns det en dans med dammsugaren också. Var ju tvunget att vara fint då det på kvällen kom fint besök. Söta Klara Brange med föräldrar. Blev en lyckad kväll, med mat, spel och mycket snack =)

Söndag; Tapeten blev helt nerdragen av oss. På eftermiddagen kom ettåringen och hennes husse och matte på besök. Promenad, pizza, kaka och spel stod på eftermiddagsmenyn. En skön eftermiddag med Hella och Niklas helt enkelt.


 

Here we go! Denna underbara tapet skulle ner.





En ångmaskin gör susen...





...så också en man med spatel.





FÄRDIGA! Besiktningsmannen Göran kommer hit i morgon och granskar jobbet vi gjort.





Jag och söta Klara.



Nu ska komplettering på rapporten skrivas sen kanske lite TV. Måste bara klappa mig själv på axeln idag, löprunda på 5,7 km... Ebba hjälpte mig runt idag.

16/4

Ledig från praktik idag, ganska skönt faktikst. Men inte ledig från skola, har ett arbete som ska in på tisdag så jag började med det lite grann igår och ska fortsätta idag. Sen blir det lunch med Karin på stan, after work ikväll i Malmö så idag blir det fullt upp. Helst skulle jag vilja hinna träna därimellan någonstans och städa. Men bättre lite skit hörnerna en ett rent helvete =)


Bröllop

Larsson bjöd till bröllop i Gislaved och visst var vi där. Tack en ett fint minne och att vi fick dela er dag tillsammans med er. Ett familjärt och personligt bröllop. Det var vi och Johansson med tjej som var bjudna från lumpentiden och det var jätteroligt att träffas igen. Det är något speciellt med dom grabbarna...

Innan det bar av till Skåne idag så blev det en tur "inom" Ullared, faktiskt på önskemål från Anders. Vi strosade runt i några timmar och fick med oss lite hem, bl a en ny klocka till köket coh en kjol till mig. Sen bar det av hemåt till Hallgården och kvällsmat a la mamma, *MUMS*. Tack så mycket för en mysig avslutning på en mysig helg!





Våthults kyrka. Väldigt fin.





Det fina brudparet.





Johansson med sin flicka Julia.





Min snygging!





Larsson sjöng till sin brud. Inte ett öga var torrt.





Jag och den stilige brudgummen.





Min enkla frisyr som piffades upp utav en blomma som jag fått långa av min bästa svägerska, TACK!





Jag och Anders. Tack för att du är du!

Förkylning

Förkylningen kom som ett brev på posten. Den infinner sig en gång på våren och en gång på hösten. Jag bara hoppas att huvudvärk och slöhet släpper innan lördag då är det dags för bröllop! Ska bli riktigt trevligt. Vi åker till Gislaved och Våthults kyrka för bröllop och fest, hotellnatt och hotellfrukost på det. Ser fram emot denna helgen!

Varit med Astma/KOL-sköterska idag. Vilken jä*la tur att man inte börjat röka! Det är väl min slutsats efter dagen + att jag borde verkligen kolla upp om det är astma jag har.
I morgon blir det lite omläggningar, stick och sen telefon och mottagning på eftermiddagen. Kommer bli en bra fredag, det känner jag på mig.

Ja, det är våren... Ja det är våren... Som har kommit tillbaks, som har kommit tillbaks!

Torsdag blev lördag.

Idag blev det helt plötsligt lördag, iaf ur godisätandesyfte, men men vad gör väl det. Ibland är det helt enkelt svårt att motstå.
Har varit och hälsat på Ebbas katt idag, smet ut när jag också gick ut så får se till att hon kommer in igen imorgon eller på lördag...

Jag ska verkligen bli DSK, oj, längtar redan efter vidareutbildning. Ska först få min brosch kanske innan jag säger för mycket. Men trivs på vårdcentral, det gör jag!

Varit ute en löptur ikväll också, kors i taket i detta hemmet. Skönt; från slapp i soffa till halvtimmes löpning. Då blir det en klapp på axeln både på mig och Anders.

Nu ska det duschas och sen ska mina vantar bli färdiga. Allt för att jag ska bli extra fin i morgon när jag träffar SyStErYsTeR!


RSS 2.0