Advent i "huset"...

I lördags började vi sätta fram adventsakerna och igår åkte sista stjärnan upp och idag har jag städat så nu sitter jag och njuter av adventsmyset!





Ljusstake i extrarummet och stjärna i vardagsrummet. Undra vems kommande julklapp som ligger på bordet och bara väntar på att bli färdigstickad? =)





Ljusgrupp som jag gjort. Tack mamma för de hemmastöpta ljusen!





Två nya stjärnor blev det till årets jul. En till vardagsrummet och en till sovrummet, MYS!





Köket i adventsskrud.





Adventsljusstake som jag pyntat. Ännu en gång, tack mamma för fina hemmastöpta ljus!





Sovrummet ♥.


Glad advent på er alla!


Storebror fyller år!

STORT GRATTIS PÅ DIN DAG BROR!



Här trivs både du och jag bra!


Söndag

Nu tror jag minsann jag och Folke är färdiga med varandra, på ett tag iaf.

Nu längtar jag till att Anders ska komma hem, vet inte vad jag ska fördriva tiden med, sticka färdigt en julklapp till kanske, baka, ut och gå en runda??? Får se vad som händer helt enkelt... Om det bara kunde vara något bra på den där dumburken också.



Folke

Dagen tillägnas allas vår käre Folke. Detta lyser upp min tillvaro:


http://www.youtube.com/watch?v=X4c2xI4WGVE

SJUKT BRA!!!

Halvtidsbedömning

Idag är det dags för halvtidsbedömning, lite nervöst. Är det väl alltid när man ska bedömmas egentligen. Men nu är det termin fem, nu ska man kunna en massa saker som student.

Igår var det en hektikst men rolig dag på praktiken. Handledaren lät mig hålla i de flesta trådarna vilket är kul. Man får verkligen se om/och att man klarar av det (ibland iaf...). Men jag är trött i huvudet när jag kommer hem. Träningspasset efter jobb igår var välbehövligt för att tömma hjärnan. Det är väldigt annorlunda efter en dag på exempelvis Hospice än nu på avd. 18. På Hospice har jag hela patienten med mig hem, nu har jag mer funderingar på; "Gjorde jag allt som jag skulle idag? Skrev jag alla remisserna? Tog jag dom proverna? Dokumenterade jag allt?" Men oj, vad jag trivs med detta. Det har jag sagt innan också. Jag är väldigt tacksam att jag har hittat något som jag trivs så bra med. Förresten så ska jag nog bli IVA-syrra (intensivvårdssyrra). Jag menar, jag vill ju inte specialisera mig inom något annat så varför inte liksom ;)

Anders åker med killarna till stugan i eftermiddag. Var meningen att jag skulle följa med men det blir nog lite tajt med tiden. Kanske åker jag upp med Johnny i morgon men tyvärr ser det inte ut som jag kommer hinna det heller. Folke står i vägen. Ett arbete som ska in till skolan på måndag morgon och eftersom jag inte varit duktig nog att börja med den innan så får jag skylla mig själv.

Nu ska jag se om jag kan konfrontera just Folke en liten stund innan det är dags för praktik och halvtidsbedömning.

Kjellander har flyttat in!

Ebba följde med mig hem i helgen. En riktigt mysig helg har passerat och mycket har vi fått gjort. Det hinner man om man lägger sig sent och går upp tidigt...

* I fredagskväll var det pysselkväll i Elestorp, så mysig kväll!

* I lördags gick vi upp ganska tidigt för vi skulle plugga. Vi pluggade till lite efter lunch sen blev det shoppingtur som slutade på världens nyaste IKEA och lunch på gyllene måsen. På kvällen var vi på Ekbacken och träffade Anders familj. Morfar och moster var på besök från Stockholm.

* Igår gick vi upp riktigt tidigt och började plugga. Sen åkte vi till Svalöv och kollade när Melwin spelade cup. Den matchen vi var och tittade på var ritkigt spännande och Melwin var superduktig i mål. Jag var lika svettig som spelare av att det var så spännande och lika lång som en gran av stolthet!
På eftermiddagen firade vi fars dag på Hallagården och sen bar det hemåt mot Lund igen.

*Idag har jag haft praktik och jag börjar komma in i det mer och mer men mycket är fortfarnade rörigt. Jag har mittbedömningssamtal på torsdag så jag får väl skärpa mig dessa dagarna nu ;)
Nu i kväll skulle jag försöka plugga lite, vi har ett arbete som ska in på måndag. Jag inser dock att det bästa är nog att ta min lediga dag på fredag och sitta med arbetet och med det även skippa en dag i stugan med grabbarna. Så bra att Johnny ska åka upp på fredag, då kan jag ju nämligen åka med honom om jag inte skulle vara klar med "Folke-caset".

Nähä, någon rad till på arbetet sen mat och "biggest-looser-kväll" på Fågelhundsvägen! 

Praktik...

Nu har jag äntligen börjat min praktik på avdelningen, känns bra. Visst är man lite förvirrad och "ensam" dom första dagarna men för varje dag blir det bättre... Gått med min ena handledare nu i två dagar och i morgon natt träffar jag min andra. Synd bara att det är nattpass men det är sånt som ska gås igenom det också.

Hella var här igår kväll. Våra kära sambos var ute och åt och då passade vi på att köpa Ben & Jerry-glass *MUMS*. Vad synd att det blev över lite som en viss Maria kan äta idag...

Idag är det en ledig dag på schemat (kanske behövs om man ska jobba 53 timmar denna veckan...). Lite småpyssel här hemma ska göras; fixa lite gamla skolpapper, börja kolla på de nya skolprojekten vi har under praktikkursen och plocka undan lite. Förhoppningsvis blir min andra julklapp färdig idag men jag kan inte börja för tidigt på dan för då fastnar jag i stickandets värld...

Ikväll blir det tacokväll hos bror med familj. Ska bli både mysigt och väldigt gott!

Nu, till verkligheten!


RSS 2.0