Extrarum...

Nu är extrarummet färdigmålat och vi har flyttat in tv och soffa där. Nästa projekt blir vardagsrummet, får se när vi startar på det, förhoppningsvis blir vi snart klara =)

Sitter och väntar på mamma och pappa, tillsammans med dom blir det en runda på stan, är ju julskyltning idag. Ska bli mysigt att se stan med alla lampor. Hoppas jag får lite julkänsla där, här hemma är det enda i julväg en julros... Än så länge. Känns ganska onödigt och plocka upp allt jukpynt när vi ändå flyttar runt alla saker för tillfället. Den som väntar på något gott... =)



STÖRIGT!

Har insett att vi behöver måla extrarummets väggar tre gånger istället för förväntade två gånger! Är väl bara till att bita ihop och ta det men det som också är störigt att detsamma gäller på vardagsrummsväggarna! Men, men, inget att göra. Blir ju bra när det blir färdigt... =)

Nu ska vi ta tag i sista målningen i extrarummet!

Extrarum.

Då har vi börjat med extrarummet, Anders har målat tak och börjat med listerna och jag har gjort väggarna än så länge.
Ikväll blir det bio men Hella och Niklas, och Anders förstås =) Det blir Stig Larssons sista, ska bli intressant och kul.




Materiel.


 

Då börjas det igen...




Anders är igång med taket.




Målat väggarna en gång.




Och en vägg målad två...


Nu i eftermiddag blir det plugg och sen som sagt bio =)

Sängstomme, ÄNTLIGEN!

Ja, då var det äntligen dags att inhandla sängstomme. Efter lite beslutsångest och för liten bil var då Anders mamma snäll och hjälpte oss igår. Hon kom och hämtade oss och det bar av mot IKEA. Där inhandlades då vår sängstomme + faktikst även sängbord. Så nu börjar sovrummet bli mer och mer klart. Det som är kvar är någon sorts garderob samt mitt skrivbord, vill så gärna ha hit det nu och slippa att plugga vid köksbordet! Vi får se när det blir. Givetvis saknas det massa lullull också =)

Idag har det varit skola, hem plugga lite och nu har precis Hella och Esther varit här så vi har varit ute och gått en runda, mycket skönt och välbehövligt!





Nu, tillbaka till plugget!

Näste rum till renovering.

Nu är vi klara med sovrummet vad gäller målning och sånt som jag kan hjälpa till med... Nu gäller det extrarummet, det ska gå från grått till vitt. Idag har jag börjat spackla, vem vet; förhoppningsvis hinns taket med idag. Vet inte om jag vågar mig på det eller om jag överlåter det till min käre sambo.







Nu kör vi!


Idag håller vi tummarna för att saldon ska vara på vår sida!

En bit på vägen.

Ilva och IKEA idag, skulle inhandlas sängram och annat lullul till sovrummet. Bra var att vi kom överens om en sängram, men mindre bra var att den inte gick in i bilen... Sura blev vi, men insåg snart att inget att göra. Körde alltså hem bara med lullul... Får förhoppningsvis löst sängramen i veckan...

Ikväll har vi varit hos Hella och Niklas och blivit bjudna på väldigt god mat, tack för en mysig kväll!

Sen undrar vi vem som lagt delicatobollar och "tassar" i vår brevlåda??? Tack!






Sovrummet, en bit på vägen som sagt...

Ram och schablon.

Jaha, då var det dags att göra ram runt fondväggen och börja med schablonen... Citat skulle vi ju ha först sen blev citatet ord och nu blev det en schablon, blir nog bra när det är klart.




Anders maskerar till ramen.




Anders målar ram.




Scablon påbörjad, låten "fuck you" är i högtalarna, väldigt passande just då. Trodde jag hade tagit mig rejält med vatten över huvudet...




Fondvägg med ram, scablon. Nästan färdiga, nu ska "bara" schablonen målas en gång till.

Vitt blir grönt.

Idag har vi börjat med vår gröna fondväg. Nu är det "bara" detaljerna kvar...




Anders börjar sakta men säkert med det gröna.




Då var vi igång, igen...




...




Färdig med grunden till fondväg.



Halva terminen avklarad!

Reultatet till läkemedelsberäkningstentan har kommit och jag klarade det, så skönt! Så nu är det bara halva terminen kvar!

Ikväll kommer syster hit, ska bli kul!


Renovering fortsätter...

Nu är sovrummet målat helt vitt, nästa steg är att göra fondväggen i grönt med lite ord och annat pyssel, LÄNGTAR!!!

Igår natt var inte lika roligt, tror jag hade blivit matförgiftad så då var jag inte så tuff, dålig och ont i magen + avsvimmning ett par gånger vad var som hände. Tur att Anders var hemma. Så igår var det bara till att stanna hemma från skolan. Men jag piggnade till på eftermiddagen så Ebba och Simon kom ändå hit igår kväll med fika och kollade bonde. Underbart att bo nära sina vänner igen. I tisdags var Niklas och Hella här och åt, också det jättemysigt!




Sista väggen blir också vit.




Min älskling.




Då var det dags att måla sista väggen en andra gång.



Idag ska det pluggas lite med Ebba, sen får ni hålla tummarna vid 12.30!

Flytt och renovering pågår!

Då var vi igång, första flyttlasset kom ner till oss igår och nu är vi igång och målar sovrummet. Resten av lägenheten är allmänt kaos och väldigt spartanskt inredd för tillfället, känns inte alltför lönt att ta ner massa "lulllull" när vi ska måla och fixa överallt.
Det känns riktigt bra att vara tillbaka i Lund, bara det att Anders cyklade till jobb idag och jag cyklar till skolan i morgon, underbart!

Tack för all hjälp igår!




Första bilden i lägenheten, vårt väldigt fina badrum.




Anders och jag i hallen till köket.




Flyttgubbarna tar igen sig.




Sovrum innan målning.




Nu är vi igång!!!


Idag packas det upp lådor och jag ska åka till Bauhaus för att köpa färg.



Pyssel, sängar och flytt...

Pysselkväll hos Janeth i fredags, jättemysigt! Tack Janeth för att vi fick vara hos er. Om jag inte kommer ihåg fel så ses vi igen om tre månader ungefär, eller vad säger ni tjejer? Kanske i Lund?...

ÄNTLIGEN! Idag har vi varit och köpt sängar, och den velepellen jag är så fick jag ju ta några extra testrundor idag, men nu äntligen har vi köpt. Dock inte lika mycket pengar på kontot längre, men som Anders brukar säga; "Det drabbar ingen fattig".

Imorgon smäller det, då får vi nycklarna till lägenheten, ska bli så himla skoj att komma igång och fixa och greja! Ser fram emot detta väldigt mycket!
Nu ska det letas CV och packas lite sen är det inlastning i släp som gäller!



Mina kort som jag gjorde hos Janeth;













Grattis Janeth på din dag!

Praktik slut...

Nu är praktiken slut för denna gången, lyckats få timanställning på båda =)

Idag är det dags för läkemedelsberäkningstentan! kl 13.00 smäller det! Sen bär det det på stan och sen hem till Frida för att göra oss snygga. Sen till My på förfest och sen nation antagligen...


Slutsamtal och FASS...

Hade slutsamtal igår, gick galant. Bra diskussioner och bra betyg =) Haft en riktigt tur när jag hamnade på onk. kliniken för att ha min första praktik. Har trivts så himla bra. Du har jag bara ett kväll och ett dagpass kvar sen tackar jag för mig... För denna gången ;)

Nu sitter jag och pluggar till läkemedelsberäkningstentan, vet inte riktigt hur det ska gå men det värtsa som kan hände är att man får göra en omtenta... Själva MA är jag nog inte så nervös över, det är att man ska hitta grejor och information i FASS (medicinsk bibel...) som jag blir lite nervös av. Men men, bara till att köra.

PLUGGPLUGGPLUGGPLUGG!!!!

Eftertanke.

Ibland behövs (iaf för mig) eftertanke. Igår var vi i kyrkan eftersom det var alla helgons dag och dom sa mormors namn. Det var skönt att få sitta och fundera ett tag. Förlåt mormor men det var mer än du som gick runt i huvudet på mig igår. Livet är skört helt enkelt...




Melwin har hjälpt mig att plocka in hösten idag, jag njuter i fulla drag!

Söndag

Idag var inget speciellt planerat, skulle plugga lite.

Började dagen med mysig frukost sen bar det av ner till Kågeröd och busungarna, tack för att jag känner mig hemma hos er! Så mysigt att komma till er!
Melwin följde med mig och Anders på en promenad sen blev det fika och lite spel och mys.

Hem, fick öppna läkemedelsberäkningsboken, gjorde diagnostiska provet och började i boken. Svårt att veta vad man ska räkna inför fredag, har inte fått ngt konkret.

Sen blev det paus i pluggandet för att baka äpplekaka, ska smaka på den i kväll, ska bli mums hoppas jag =)

Nu har det precis ätits i vår lilla stuga, nu blir det nog en dusch och förhoppningsvis film...




Ja, vem vill inte baka en kaka en dag man sitter och pluggar???




Anders sitter och väntar på mat. (Vill visa hur stugan ser ut...)




Vår lilla tv-hörna. Tog med tvättställningen så ni ser att vi faktikst tvättar =)





Nu é det dags för kaka!

RSS 2.0