Ängel...

Himlen har fått tillbaka ännu en ängel.
En ängel som kommer göra lite fler storkok och baka lite fler mandelmusslor än andra änglar.
En ängel som är ärligare och mer omtänksam än många.
En ängel som kommer hålla ett öga på alla sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn här nere på jorden...
En mormor / farmor är saknad här på jorden.
Mormor kommer altid att finnas i våra hjärtan!


UVI

UVI, ja, jag får ju passa på att slänga mig med sådana fina ord när jag nu väl kan dom å tycker det é lite roligt fortfarande... UVI, drabbade mig i morse, gjorde att jag missade en "heldag" plugg med Frida + ett gympass med Hella. Inte nog med det, på grund av UVI fick jag sitta en eftermiddag på akuten å bli lite smalare om plånboken, hur nu det var möjligt??? UVI é inget trevligt å absolut inte något jag önskar någon... UVI = Urinvägsinfektion. (Ganska logiskt namn, vilket é helt otroligt inom sjukvården...)

I morse var jag på äldreboendet i byn å lämnade mitt CV å visade mitt bästa jag så nu hoppas på timanställning å sommarvikariat i byn, hade varit gött att slippa pendla. Jag pratade inte med hon som var ansvarig för anställningar men hon jag pratade med verkade positiv iaf å dom skulle höra av sig, så nu får vi hålla tummarna!

Efter det in till skolan å lära sig att ta ven- och kapillärprov. Kapillärprov é "stick i fingret" å venprov é i armvecket. Kapillärprovet får man ta på varandra å tro det eller ej men Fredrik fick sticka mig. Men det här med venprov é ju inte så roligt för en som é lite (!!!) nålrädd, jag spända mig till och med trota att det bara var på en atrapp som Fredrik stack, snacka om att känna sympati för patieneterna. Jaja, det gcik bra för mig när jag skulle sticka, men ska det sitta i ryggmärgen så får man nog sticka några gånger... DROP-IN PÅ TORSDAG! HERE WE COME!!!

Efter läkarbesök så har det bara blivit en lugn kväll hemma framför tv:n, väldigt skönt faktiskt... Man behöver ju inte vara speedad till 100 % varje dag...

Bara en parentes, detta inlägg é "sponsrat" av SyStErYsTer... =)


Första terminen avklarad!

Fick tillbaka förra terminens sista tenta idag, så nu kan jag officiellt säga att jag gått en termin på sjuksköterskeutbildningen! SKÖNT! Himla gött att kunna "lägga den terminen bakom sig"! =)

Ikväll var det träning med Hella å Frida å i morron bär det av till Hestra för lite skidåkning i helgen, ska bli väldigt roligt å mysigt! Men först ska vi lära oss att sätta kateter, ska bli intressant!!!

Anatomi & Fysiologi!

Anatomi & Fysioligi-kursen skulle vara jätteintressant, jag skulle vara jättepepp på den, men nej! Jag har ingen energi till den å går på föreläsningarna för att jag typ é tvungen, så vill jag inte att det ska vara! Givetvis tycker jag det é lite intressant men inte så som jag trodde!

Helgen var helt oki, började med en lugn å sansad fredagkväll å fortsatte med en stimmig å stojig lördagkväll med syskonbarn. Fortsatte med en söndag som innebar lunch hos Janeth å en stund för eftertanke å skratt (hur nu det kan höra ihop men i min å Janeths värld gör det det =) ), fortsatte vidare till Lunnahallen för att kolla på Melwin som spelade Brahecupen. Som sagt en fullspäckad helg!

Idag har jag träffat Conny, kom fram till at det var 1½ år sedan sist, vi kom oxå på att det var alldelses för längesen!

Har faktiskt hunnit med ett styrketräningspass ikväll oxå, ganska oväntat å ganska skönt. har inte blivit så mycket träning denna veckan, har inte hunnit å inte kännt för det. Min filosofi gällande träning é att man ska träna när man har lust till det å absolut inte tvinga sig själv till något!

RSS 2.0