Norge

Igår bara det av till Norge. Hær ska vi fira nyår. Dagen har spenderats med att inhandla mat och alla hæpnades øver hur dyrt hær ær, ska inte klaga på Sverige mer!!!

Ikvæll blir det 3-rætters *mums mums*

GOTT NYTT ÅR!!!

Julledigheten är över.

Nu är julledigheten över, skolan är igång igen.

Vi tjuvstartade julen lite och firade med Anders kusiner från Stockholm den 19 december. Då var det lillelillejulafton med julmat, julgranspyntning och julklappsutdelning, mysigt!

Lillejulafton var vi hos Malin och Fridholm och åt god mat, spelade spel och pratade massa, tycker nog att det ska bli en ny tradition... (eller???)

Julafton började hos mamma och pappa med julfrukost med grannarna, sen blev det Kalle Anka och julafton både hemma och på Ekbacken. Vi har turen att kunna vara med på båda =)

Annandag jul var det dags att fira med mammas sida. Vi var hos Jonte och Kacka och åt tacos och spelade julklappsspelet, perfekt avslutning på julen -09.


19 DECEMBER



Julgranen på Ekbacken.




"Lillejuldag" på Ekbacken.




SNÖ!!!


JULAFTON



Jag och Nicolas.




Nu är tomten kommen...




Melwin får julklapp.




Tuva får årets största julklapp.




Viva ville ha assistans av mig i början men sen tuffade hon till sig och gick fram själv till tomten.




Jag och Viva sitter och väntar på fler paket.




Jag och Anders.




Sötaste lilla loppen om finns!


ANNANDAG JUL



Kusinen Lina med sin sötis Loke.




Många kameror och foto denna kvällen...




Jag och Rebecca har sångstund med Nellie.




Julklappsspelet. Vet inte om det borde få kallas spel i vår släkt?, mer krig skulle jag vilja säga...




Jag.

Tack och hej för denna gången!


Jullov.

Nu blir det jullov i hela 5 dagar, ojojoj, vi slår på stort! Sen blir det tillbaka till skolan men förhoppningsvis ska det bli lite ledigt över nyår också. Vi har varit duktiga i vpran grupp, jobbat på bra och vi börjar se slutet av första uppgiften. Så vi ör värda lite julledigt! SKÖNT

Inatt ska det jobbas på gamla sommarjobbet, kan bli intressant enl. källor...


Klararde förresten biomedicin II-tentan *wehoo*!!!

Julfest, skola och julmys!

Julfest med Anders jobb i fredags, mycket trevlig kväll! Tack alla!
Helgen spenderades i Halmstad med att träffa Lina och Sara, helt underbart att träffa dom igen! Ett stort plus var ju att jag också hann träffa gamla spexare!

Sen var det dags för ny kurs i måndags, full fart direkt och här sparas det inte på krafterna. Nu kör vi så vi kan fira lite jul, iaf på julafton =)

Ikväll har det varit fullt med skratt i lägenheten. Nio stycken tjejer kom på besök och nästan lika många kakor var uppdukade, ska det va så ska det va =)




Är det konstigt att jag gillar denna snyggingen?




Redo för julfest på Hasses lada.




Dags för fika.




Karin och Anna med Annas stora nalle som hon fått på julklappsspelet.




Jag och fina Anna.


 

Vår julklappshög.



Nu ska det diskas undan lite sen väntar bingen!
Håll tummarna för mig i morgon, tack!






Första julkänslan.

Har precis satt upp mammas fina handmålade tomtar lite varstans i lägenheten. Första julkänslan infann då sig. Vitt ute och julpynt inne, mysigt!
Har inte varit riktigt läge för julkänslor innan, mycket i skolan (har det fortfarande dock), renovering av lägenhet och lite annat har kommit i mellan. Men nu är det jul i vår lägenhet så nu är jag redo =)

Konstigt, tomten har varit och lämnat en hel hög med julklappar här redan. Undra vem som ska få alla dom?, och undra varför tomten var tidig i år? Han har kanske också så ställt in sig på att jul numera innebär stress och inte ro...???

Tentaplugg, akuten och ränder...

Igår var sista dagen jag skulle tentaplugga, men icke! Viktigare saker kom i mellan. Mamma ringer vid 10-tiden och frågar om jag kan möta upp henne på sjukhuset, hon hade nämligen gått och trillat och nu behövde det röntgas. Givetvis följer jag med mamma! Det studiebesöket tog några timmar, men det gör mig ingenting. Det viktigaste är att nära och kära har det bra. Jag, menar, räkmacka till lunch, som student, bara det gör ju hela dagen =) För er som undrar hur det gick var det iaf inget brutit i mamma utan hon åkte hem med smärtstillande, som dr. varmt rekommenderade...???

Igår kväll gjorde Anders färdigt sin vägg, eller vår randiga vägg. Jag tycker det blev snyggt, spännande att se sen med möbler och grejor =)

Morgonen/förmiddagen spenderas med tentaplugg. Har kommit till fasen; "plugga på gamla tentor".
Det får gå som det går. Det värsta som kan hända är en omtenta och det har jag ju gjort förr och överlevt. (Himla tu det...) Jag tänker så; "kan jag inte det nu så vill jag kunna det. Vill absolut inte stå och vara osäker inför framtida patienter."











Nähä, nu tillbaka till kammaren!

Dags för ränder.

Då var det dags att piffa upp vårt numera vita vardagsrum. Vi ska göra ränder på en vägg som går ut på den andra, ni kommer förstå av nedanstående foto. Vi började igår kväll, funderade och ritade och gjorde skisser så vi skulle veta hur vi  skulle göra. Vi har gjort några ränder, men givetvis blev inte mina bra så Anders fick göra om dom. Jag satt ändå och sa att jag tror man ska måla uppifrån på tejpen så går inte färgen in under så lätt. Gjorde jag det? Nej! Får jag skylla mig själv då? Ja!
Men, men Anders, som har lite mer tålamod än jag fixade biffen och numera heter det Anders vägg. Gör han den har jag lovat att diska, laga mat och allt det där ;)
Vi vet ju fortfarande inte hur det kommer bli, hoppet är det sista som överger en ju, så verkligen i detta fallet!





Jag, fortfarande i det glada och förväntansfulla stadiet. Ingen tejp dragen ännu...




Anders, som snällt och tålmodigt korrigerar mina fel. Vad skulle jag göra utan honom?


Nu är rasten slut, tillbaka till pluggandet!

Kryss i taket!

Kryss i taket, det blev minsanna och dag en liten löptur, inte för att den var lång men bättre än inget. Ja, man slutar inte att förvånas, inte ens över sig själv =)

Nu ska det duschas, lagas svampsoppa (mums), lämna bil till sthlm-gänget och vänta på SyStErYsTeR och Fridholm. Undra hur många timmar detta dygnet har kvar...? Borde nog hinna plugga lite också, tenta i antågande.


Vardagsrum blir vit.

Nu är vardagsrummet vit så nästa projekt är att måla ränder på ena väggen. Jag och Anders har lovat varandra att mäta upp ränder och lägga tid på tankeverksamhet när vi är mätta och glada, allt för husfridens skull =)
Anders är och köper färg nu och jag har precis gjort sista styrkningen med vit. Blir spännande detta!

Annars har det varit plugg och städning idag, nu funderar jag på om jag ska ut och springa en runda (som jag inte gjort sen i augusti typ) eller om jag ska nöja mig med en promenad. Känner jag mig bäst själv så blir det nog en promenad.

Har tittat på min svägerska Jills blogg idag och när jag ser foto på busungarna så inser jag hur mycker jag saknar dom varje dag! Nu har tydligen minstingen börjat prata också, SAKNAR!




Andra strykningen igår kväll, SNABBT innan Robinsson =)

Uppdatering; renovering och jul...

Jaha, fick påpekat igår att jag borde uppdatera min blogg *host host* =)

Igår var det sittning med kompisar, mycket trevlig kväll måste jag säga. Och Hella, vilket gott vin, eller hur???

Idag är det plugg och fortsättning av renovering. Vi har nu kommit till vardagsrummet och min stora förhoppning är att vi ska vara klara i morgon, den som lever får se...

Efter mycket om och men har vi fått upp lite julpynt, eller adventspynt i lägenheten, mycket mysigt tycker jag men Anders hade nog gärna väntat till lillejulafton med pyntningen...
Vi har tyvärr inte hittat vår advetsstjärna eller advetsljusstake. Stjärnan får vi vara utan i år men mamma har fixat en modernare advetsljusstake till oss som passar riktigt bra i köket. Tack! Tack också för den fina kransen som vi fick, passar utmärkt på dörren och vi har lätt den finsate kransen i hela Lund =)




Extrarum har nu blivit vardagsrum.




Ännu fler gråa väggar som ska bli vita, vardagsrummet, here we come!




Anders "målare" är igång, igen...




Söt tomte, lätt advetspynt... Jag bara väntar på att amaryllisen ska slå ut, men den växer så det knakar iaf.




Mycket msyigt är det i köket.
OBS! Tentaplugg pågår, kolla böckerna i sidan på bilden... =)




Tack igen mamma för den fina kransen!


Nu, tillbaka till plugg och sen lite mer målning!

RSS 2.0